ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURUL SONUÇLARI...
20 Ekim 2014, Pazartesi

Sağlık-Sen Ankara 6 Nolu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu 19 Ekim 2014 Pazar günü, Sağlık-Sen Genel Merkezinde yapılan seçimle gerçekleştirildi. Tek Liste halinde çıkılan Seçim öncesi konuşma yapan Sağlık-Sen 6 Nolu Şube Başkanı Umut GÜMÜŞAY, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Geçilen süreçte elde edilen kazanımlardan bahseden GÜMÜŞAY, üye ve temsilcilere teşekkürlerini iletti. Ayrıca şube olarak geçirdikleri kuruluş sürecinde verdikleri destekten ötürü Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Metin MEMİŞ ve Genel Yönetim Kurulunu ayrıca teşekkürlerini iletti. GÜMÜŞAY değerli delegelere ayrıca Listesinde bulunan Yönetim Kurulu Üyelerini de tanıttı.

Sağlık-Sen 6 Nolu Şube Başkanı Umut GÜMÜŞAY’ın konuşmasının ardından Konuşma Yapan Sağlık-Se Genel Başkanı Metin MEMİŞ, konuşmasına hayırlı olsun dilek ve temennileriyle başladı. MEMİŞ; “Türkiye’nin 1., Basamak ilk ve tek örnek olan 6 Nolu şubemiz 1. Basamak çalışanlarının temsili noktasında kuruldu. Bu noktada örnek teşkil eden bu şubemizin hayırlı olmasını temenni ederim. Demokrasi şöleninden geçtiğimiz bu dönemde bizlerde demokrasi şölenlerine devam ediyoruz. Şu an diğer illerde gerçekleştirilen seçimlere başkan yardımcıları mız da katılarak bu devamlılığı sağlamaktalar “ dedi. Demokrasiye geçişte yaşananlar sorunlara değinen MEMİŞ, son günlerde yaşanan olayların ne olursa olsun ülkemizin bütünlüğüne zarar veremeyeceğini söyledi.  MEMİŞ, sözlerine şu şekilde devam etti: “ Yeni sendikal anlayışa ücret ya da ideolojik değil, milletin değerlerini, geleceğini savunan bir anlayış hakim olacaktır. Memur-Sen bugün en önemli STÖ’dür. Bu noktada bizim darbecilerle, Mısırla, Suriye ile ne işimiz var demek ucuz sendikacılıktır. Yaşadığınız ülkede yarın ne ile karşılaşacağınızı bilmiyorsanız, aldığınız kazanım ya da yetkilerin bir önemi yoktur. Biz çağı kurtarmanın derdinde olacağız. Biz Yeni Türkiye’nin kurulmasında sadece elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. En büyük katkıyı çözüm sürecinde ortaya koyduk. Anneler ağlamasın, şehitler gelmesin, ülkenin birlik ve bütünlüğü bozulmasın, gelirler daha yararlı yerlere aktarılsın istedik.  Ülkemiz hem bölgede hem dünyada lider olsun diye destek verdik.

Elbette bizler sendikacılık yaparken ülkemizi, çocuklarımızı düşündüğümüz gibi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun kardeşlerimizin yanında olmak gibi de bir görevimiz vardır. Biz her platformda onların sesi olmak ve onlara yardım etmek için mücadele ettik. Dünyanın gözleri önünde insanlık ölürken biz bu zulme asla sessiz kalmadık. Siz değerli kardeşlerimizin katılımıyla Memur-Sen bütün bunların karşısında dimdik duruyor. Her zaman müzakere ve diyaloğa açık bir sendikacılık gerçekleştirdik. Bu anlayışla birçok sorunu çözdük. 1. Basamak sağlık çalışanları için, özellikle 112’lerin birim sayılması gibi bir kazanım elde ettik. %50’lik nöbet artışını elde ettik. Aylık mahsuplaşma düzenlemesiyle sabit üzeri alamayanların her ay almasını sağladık. Hasta memnuniyeti kadar, çalışan memnuniyetinin de sağlanması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarına sağlıkta dönüşüm anlamında sadece teşekkür edilmesi, ancak mobbingin, yetersiz istihdam dolayısıyla mevcut iş yükü ağırlığının ve fiziki şiddetin göz ardı ediliyor olmasını kabul edemeyiz. Bütün meslek mensupları gibi yıpranma payını sağlık çalışanlarının da alması için tekliflerimizi ilettik. Bir Çalıştay ile birlikte kim ne kadar yıpranma payı alacak bunun çalışmasını yapacağız. Aynı zamanda Mecliste kendi çalışmalarını başlatacak. 2014 yılı bitmeden sağlık çalışanlarına yıpranma payı müjdesini vereceğiz. Lisans tamamlama konusunda Cumhurbaşkanımıza ilk hayırlı olsun ziyaretimizde konuyu yeniden hatırlatıp, YÖK’le görüşmeler tamamlandıktan sonra bu kazanımımızı da yerine getireceğiz. ATT’lerin uzaktan eğitim yoluyla paramedik olmasına ilişkin konuda da gerekli çalışmaların yapılması noktasında görüşmelerimiz devam ediyor

Yeni dönemde yeni bir akademik, bilimsel çalışmalar yapan, sorunları çözen, dinleyen bir sendikal anlayış gerçekleştirilmeli. Bu şubemiz iyi bir örnek olacak. Bu anlamda bu şubemizin oluşumu ve kongresini önemsiyorum“ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yapılan seçim sonrası, mevcut yönetimimiz güven tazeleyerek görevine devam etmektedir. Yeni Yönetim Kurulumuza basın ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı olarak seçilen Sayın Görkem ATAGÜN’e yeni görevinde başarılar diler, eski yönetimde görev yapıp aramızdan ayrılan Sayın Engin KÜÇÜKBAĞCI’ya çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Çalışma ve gayretlerinden dolayı değerli üye ve delegelerimize, kurumlarımızın ve şubelerimizin kıymetli yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyor, bizleri kırmayarak genel kurulumuza katılan değerli Genel Başkanımız Sayın Metin Memiş'e şükranlarımızı iletiyoruz.

Yapılan Seçim Sonrası Yönetim Kurulumuz Şu Şekilde Oluşmuştur;

1. Umut Gümüşay (Şube Başkan)

2. Cavit Erşahin ( Başkan Yard.-Başkan Vekili)

3. Emrah Keklik ( Başkan Yard.-Teşkilatlanma)

4. Murat Önder ( Başkan Yard.- Mali Sekreter)

5. Görkem Atagün ( Başkan Yard.-Basın Ve İletişim)

6. Süleyman Yavuz ( Başkan Yard.-Mevzuat Ve Toplu Sözleşme)

7. Kemal Ergün ( Başkan Yard.- Eğitim Ve Sosyal İşler)

Sağlık-Sen camiamız için hayırlı olmasını dileriz.