Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan: “Kazanımlar Memur-Sen’in Omuz Omuza Verdiği Mücadele İle Oldu”
12 Mayıs 2023, Cuma

Sendikacılığın nasıl yapıldığını Türkiye’de Memur-Sen’in herkese gösterdiğini söyleyen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sendika olarak teşkilatımıza ve temsilcilerimize büyük önem veriyoruz. Birlikte mücadele ettik, birlikte kazandık, bundan sonra da birlikte kazanacağız. Kamu çalışanlarının yüzlerini güldüren tüm kazanımlar Memur-Sen’in omuz omuza verdiği mücadele ile oldu” dedi. 

Sağlık-Sen Mersin Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Milletvekili Adayı Ali Kıratlı, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdulla Çelik, Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır ve Mersin Üniversite Şube Başkanı Sami Yener'in katılımıyla gerçekleşti. 

Toplantıda katılımcılara seslenen Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, teşkilatçılığın önemine değindi. Doğan, “Sendikacılığın nasıl yapıldığını Türkiye’de Memur-Sen herkese gösterdi. Sendika olarak teşkilatçılığa önem veriyoruz. Temsilcilerimizin değerini biliyoruz. Temsilci olmazsa, teşkilat olmazsa ne şubeler olur ne de genel merkez olur” diye konuştu. 

“Birlikte Mücadele Ettik, Birlikte Kazandık, Bundan Sonrada Birlikte Kazanacağız”

Son günlerde teşkilatın ve temsilcilerin sahada verdiği mücadelenin övülmeye değer olduğunu dile getiren Doğan, “Sendikacılık, mücadeleden ibarettir. Zahmet olmadan rahmet olmuyor. Bizler, temsilcimizden teşkilatımıza, şube başkanımızdan genel merkez yönetimine kadar birlikte mücadele ettik, birlikte kazandık, bundan sonrada birlikte kazanacağız. Kamu çalışanlarının yüzlerini güldüren tüm kazanımlar Memur-Sen’in omuz omuza verdiği mücadele ile oldu” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine yükseltileceğini açıkladığını hatırlatan Doğan, kamu çalışanlarının hem özlük hem de mali hakları için her platformda mücadele verdiklerini söyledi. Lobi çalışmalarıyla kamu görevlilerinin beklentilerini her yere taşıdıklarını anlatan Doğan, çalışanların özlük haklarını daha ileriye taşımak için mücadeleyi sürdürdükleri dile getirdi. 

“Hemşirelik Mesleğinin Önemini Tekrar Gündeme Getireceğiz” 

Sağlık-Sen olarak gönüllere dokunan bir sendikacılık anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Doğan, afet bölgesinde açtıkları ikram evlerinde binlerce sağlık çalışanını ağırladıklarını kaydetti. Doğan, “Biz her daim sahada sağlık çalışanlarımızın yanında yer aldık. Afet bölgesinde de çalışanlarımıza destek olmak istedik. Sağlık-Sen İkram Evleri ile çalışanlarımızın dinlenebileceği ve sohbet edebileceği bir ortam oluşturmak istedik. Hastanede yoğun çalışan bir hemşire arkadaşımızın, ‘Bahçede Sağlık-Sen var, gidip bir kahve içelim’ söylemi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Hem sahada hem masada çalışanlar için mücadele verdiklerini kaydeden Doğan, nöbet ücretlerinin artırılmasına yönelik çalışmalara başladıklarına anlattı. Hemşirelik mesleğine yönelik de yeni bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Doğan, “Hemşirelik mesleğinin önemini tekrar gündeme getireceğiz. Hemşirelerimizi, hem özlük hem de mali haklarını daha yukarılara taşımak için mücadele edeceğiz. Hemşirelerimizin hakkını toplu sözleşme masasında almak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Hemşire, 112 çalışanı, paramedik, teknisyen, aile sağlığı çalışanlarının aynı zamanda insani sorumlulukla görevlerini icra ettiklerinin altını çizen Doğan, “Hemşirelerimiz, vicdanlarıyla özveriyle çalışan bir meslek grubu. Gerektiğinden ailesinden uzak 7 gün 24 saat çalışabiliyor. Ülkenin her zor anında tereddüt etmeden koşa koşa vazifesinin başına geliyor. Bunu en son depremde bir kez daha gördük ve bu durum hiç değişmeyecek. O yüzden bu meslek para ile pulla yapılabilecek bir meslek değil” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: ‘Sendikacılığı Çok İyi Biliyoruz’ Diyenlere Sendikacılığı Öğrettik

Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in emek, hak, adalet ve alın terinin savunucusu olduğunu dile getirdi. Baykan, şunları söyledi:

“Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimiz sendikal mücadelemizi tanımlarken ‘Bizim amacımız; sadece almak, daha çok almak değildir. Üretimi ve kaliteyi arttırmak, daha verimli, daha huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmaktır. Bizi yönetenlere yol göstermek, alternatif çözümler üretmektir’ diyordu. Kurulduğumuz günden beri hep yol gösterici olduk. Bizlerin yönü belli. O yüzden kimse sendikacılığı bize öğretmeye kalkmasın. ‘Sendikacılığı çok iyi biliyoruz diyenlere’ sendikacılığı biz öğrettik.”

Memur-Sen teşkilatlarının dinamik yapısından bahseden Baykan, “Pandemide, selde, depremde ilk önce biz koştuk. Her zorlu dönemde milletimize ve devletimize destek olmaya çalıştık. O yüzden bizlerin emeğinin para ile karşılığı olamaz” ifadelerini kullandı. 

Mersin Şube Başkanı Özer: Sendikacılıkta Adeta Bir Çığır Açtık

Mersin Şube Başkanı Hasan Özer ise Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in sendikacılıkta âdeta bir çığır açtığını kaydetti. Özer, “Sadece kazanımlarda değil önemli virajlarda tarihe önemli notlar düştük. Bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Sağlık ve sosyal hizmet kolunda kazanımların hepsinde Sağlık-Sen imzası var. Bundan sonra da Genel Merkezimizin mücadelesiyle hep birlikte kazanımların sevincini yaşayacağız” diye konuştu. 

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :