Mahmut Faruk Doğan: Gerçekçi ve Makul Taleplerle Masaya Gideceğiz
20 Mayıs 2023, Cumartesi

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın gerçekçi ve makul talepleriyle toplu sözleşme masasına gideceğiz. Bu taleplerin en önemlilerinden biri de nöbet ücretlerinin artırılması. Bu konuda çalışmalarımızı tamamlayıp masada sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi’nin İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Yasin Barutcu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantıya Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ve Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı da katıldı. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hemşiresinden hekimine, 112 çalışanından sağlık memuruna tüm sağlık çalışanının bölgeye koştuğunu hatırlatarak, “Depremin yaşandığı andan itibaren sağlık çalışanlarımız bölgeye koştu. İstanbul’dan, Trabzon’dan, Kars’tan sağlık çalışanlarımız bölgeye giderek insanımızın yaralarını sardı. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, 112 çalışanlarımız, sağlık memurlarımız sadece mesleklerini icra etmiyorlar. Fedakarlıklarını, şefkatlerini, yüreklerini ortaya koyuyorlar. Pandemide ve selde olduğu gibi depremde de buna şahit olduk” diye konuştu. 

Doğan, depremle ilgili Sağlık-Sen’in faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 

“Bu Başarı Memur-Sen’in Başarısı”

Kamu çalışanlarının maaşlarına iyileştirme yapılmasıyla ilgili Memur-Sen’in yoğun bir mücadele verdiğine dikkat çeken Doğan, “Biz bu konudaki talebimizi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’e ilettik. Diğer yetkililerle de bu konuyla ilgili çalışmalarımızı paylaştık. Memur-Sen olarak gittik, sahadaki sıkıntıyı anlattık. Neticede Cumhurbaşkanımız en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltileceğini açıkladı. Bunun arkasında bir mücadele, bir çalışma var. Bu başarı Memur-Sen’in başarısıdır” diye konuştu.

“Uzman Ekibimiz Talepler Üzerinde Çalışıyor”

Toplu sözleşme hazırlıklarına hız verdiklerini kaydeden Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzde 7. Dönem Toplu Sözleşme gibi önemli bir süreç var. Sağlık-Sen olarak Toplu Sözleşme için çalışmalarımıza hız verdik. Çalıştay düzenleyerek, branş branş ayrı çalışmalar yaparak sorun ve talepleri belirledik. Ardından sahadan talep ve önerileri alarak bir çalışma ortaya çıkardık. Şimdi uzman ekibimiz gelen talepler üzerinde çalışıyor. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın gerçek anlamda taleplerini içeren maddelerle masaya gideceğiz. Bu taleplerin en önemlilerinden biri de nöbet ücretlerinin artırılması. Bu konuda çalışmalarımızı tamamlayıp makul ve gerçekçi taleplerle masaya gideceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Genel Sekreter Baki: Bizim Anlayışımızda Ben Yoktur, Hep Biz Vardır

Genel Sekreter Durali Baki ise Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in haklının ve doğrunun yanında, yanlışın da her zaman karşısında yer aldığını söyledi. 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatlarının gayretli çalışmalarıyla sendikal mücadelede yeni bir çığır açıldığını vurgulayan Baki, “Üyesinden temsilcisine, şube yöneticisinden şube başkanına gayretli çalışmalarından dolayı aziz teşkilatımızın her bir ferdine teşekkür ediyorum. Bu sendika hepimizin. Bizim anlayışımızda ben yoktur, hep biz vardır. Kardeşimizi de dava arkadaşımızı da kendimizden önce düşünürüz” diye konuştu. 

“Bizim Tarafımız Türkiye Tarafıdır”

28 Mayıs’ta gerçekleşecek 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de konuşan Baki, “Bizim tarafımız Türkiye tarafıdır. Bizim tarafımız istikrardır. Biz geleceğimize, çocuklarımızın yarınlarına sahip çıkıyoruz. İşte bu yüzden tarafımız net” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Kuluöztürk: Gayretli Çalışmalarından Dolayı Temsilcilerimize Teşekkür Ediyorum

Temsilcilik görevinin önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk, “Temsilcilerimiz Sağlık-Sen teşkilatının omurgasıdır, ana dinamiğidir, sahadaki sesimizdir.  Sendikamız için yaptıkları çalışmaları asla ama asla görmezden gelemeyiz. Gayretli çalışmalarından, özverilerinden dolayı temsilcilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık Çalışanlarının Birçok Sorununu Sağlık-Sen Çözdü

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yüzlerce sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini dile getirerek, “Allah vefat eden sağlık çalışanlarımıza ve insanımıza rahmet eylesin. Ben Adıyamanlıyım. Depremde yüzlerce sağlık çalışanımızı, çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi. 

Sağlık-Sen’in birçok sorunu çözdüğüne dikkat çeken Barutcu, “Sağlık çalışanlarının birçok sorununu Sağlık-Sen çözdü. Bu bir mücadelenin, kararlılığın eseri. Durmadan, yorulmadan çalışmaya, mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu. 

İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Öztürk: Biz 7 Gün 24 Saat Sahada Ter Akıtan Bir Sendikayız

İstanbul gibi bir şehirde yaşamanın zor olduğuna dikkat çeken İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk, “Sağlık çalışanlarımızın özlük, ekonomik ve sosyal haklarının gelişmesi için mücadele ediyoruz. Büyükşehirlerde hayat gerçekten çok zor. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu büyükşehirlerde memurlarımıza kira desteğinde bulanacaklarını açıkladı. Biz bu işin takipçisi olacağız. Önümüzdeki 7. Dönem Toplu Sözleşme’de de inşallah güzel kazanımlara imza atacağız. Biz 7 gün 24 saat sahada ter akıtan, mücadele eden bir sendikayız” dedi. 

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :